Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Tiramisu van roomrijst

Ingrediënten

  • 100 g Bosto Dessertrijst
  • ½ liter volle melk
  • 100 ml koffieroom
  • 1/2 vanillestokje
  • 40 g suiker
  • 8 speculaasjes
  • 1 zakje (ca. 50 g) amandelschaafsel
  • 50 g suiker
  • 1 el kaneelpoeder

Bereiding

  • Bereid de dessertrijst volgens het basisrecept ‘vanilleroomrijst’
  • Doe het amandelschaafsel in een droge pan en rooster het al schuddend lichtbruin.
  • Verbrokkel de speculaasjes, meng ze met bijna al het amandelschaafsel, de bruine suiker en het kaneelpoeder.
  • Schep in bekerglaasjes. Afwisselend een laagje roomrijst en een laagje speculaasmengsel. Eindig met roomrijst.
  • Strooi er het achtergehouden amandelschaafsel en wat kaneelpoeder over.

Vanilleroomrijst basisrecept

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!