Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rode bietenschotel met witte vis en witte rijst

Ingrediënten

  • 600g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
  • 2 eetlepels roomboter
  • 250 g pangasius filet of tilapia filet in stukjes
  • 1 ui in ringen
  • 3 stuks gare biet in blokjes
  • 1/2 komkommer zonder zaadjes en in blokjes
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • 3 eetlepels fijn gehakte dille
  • zout
  • peper en citroensap naar smaak

Bereiding

  • Verhit boter in een pan en bak de vis gedurende 1 minuut. Neem hem vervolgens uit de pan en houd hem warm.
  • Bak in dezelfde pan de ui eerst en dan de komkommer en de biet. Voeg daarna de voorgestoomde rijst toe.
  • Meng er de rijst goed door.
  • Schenk er langzaam de bouillon bij en roer af en toe. Laat de rijst opwarmen.
  • Voeg de wijnazijn, zilveruitjes, dille en de vis toe.
  • Zet het vuur uit en laat het gerecht nog 1 minuut nagaren.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer meteen.

Tip

Ook lekker met kabeljauw of zalmfilet

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!