Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Notenrijst met groenten, kip met tahinsaus

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst of Original
  • 2 biologische sinaasappels
  • 400 g kipfilet in grove stukken gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels tahin (sezamzaadpasta)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g gehalveerde peultjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 200 g verse of diepvriesdoperwten
  • 4 bosuitjes in stukken van 2 cm gesneden
  • notenmengeling (bijvoorbeeld amandelen
  • pompoen- en zonnebloempitten)

Bereiding

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de notenmengeling toe aan de gekookte rijst.
  • Maak de sinaasappels schoon en rasp er 2 eetlepels oranje schil af. Pers de sinaasappels uit.
  • Wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen peper, kaneel en paprikapoeder en bak ze in een pan met 2 eetlepels olijfolie op matig hoog vuur in 4-6 minuten rondom lichtbruin.
  • Roer de tahin en het sinaasappelsap door het bakvet en bak de kip afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
  • Verdeel de peultjes, broccoliroosjes, doperwten en bosui in een grote stoommand en stoom de groenten in een steamer of boven kokend water in een stoompan in 6-10 minuten beetgaar.
  • Schep de groenten in een schaal om met 1 eetlepel olijfolie, de sinaasappelrasp en wat zout en versgemalen peper.
  • Schep de notenrijst op warme borden met de groenten ernaast.
  • Verdeel de kip over de borden en schep de tahinsaus erover.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!