Scoor elke week met een gerecht op maat

Gevulde paprika’s met varkensgehakt, bulgur en yoghurtsausje

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 g Bosto bulgur
  • 2 gele en 2 rode paprika’s
  • 200 ml groentebouillon
  • 350 g varkensgehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprika
  • 1 teentje look (geplet)
  • 3 el fijngehakte platte peterselie
  • 200 g Turkse yoghurt (Griekse gaat ook)
  • 1 teentje look (uitgeperst)
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 snuf cayennepeper
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Meer weten

Bulgursalade met limoen, erwtjes, munt en geitenkaas

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2x 75 g Bosto bulgur (2 zakjes)
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 erwtjes
  • 2 handjes verse muntblaadjes
  • 200 g radijsjes
  • 50 g pistachenootjes
  • 150 g geitenkaas (of 250 g kip)
  • 4 el koolzaadolie of olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • Peper en zout

Meer weten

Citrussalade met Bosto Quinoa voor in de microgolf en gebakken feta

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 potje van 200 gr Bosto Quinoa 3 kleuren voor in de microgolf
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes (roze of geel)
  • 1 citroen
  • 1 flinke bussel waterkers
  • 200 g feta
  • 1/2 tl roze peperkorrels
  • 1/2 tl Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Meer weten

Quinoasalade met walnoten, appel en geitenkaas

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 potje van 200 gr Bosto Quinoa wit of Quinoa 3 kleuren voor in de microgolf
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 1 el citroensap (vers)
  • 1 el appelazijn
  • 1 el esdoornsiroop (maple sirup)
  • 1 tl graanmosterd
  • 1 teentje look
  • 2 volle handen babyspinazie
  • 1 grote knapperige appel
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 150 g verbrokkelde geitenkaas
  • 50 g walnoten
  • Peper en zout

Meer weten

Bosto Yellow rice voor in de microgolf met zalm en ananassalsa

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 potje van 200 gr Bosto Yellow rice voor in de microgolf per persoon
  • 1 moot (150-200 g) zalm per persoon
  • 1 verse ananas
  • 1 rode ui
  • ½ bussel verse munt + eventueel Thaise basilicum
  • 2 limoenen (sap)
  • 1 Spaanse peper
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Meer weten

Quinoa met gegrilde kip, feta, trostomaten uit de oven, avocado en koriander

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 cups Bosto gestoomde quinoa voor in de microgolf
  • 2 kipfilets of 300 g kip
  • 100 g feta
  • Een bosje koriander
  • 1 avocado
  • 1 bakje trostomaatjes
  • Olijfolie
  • Sesamolie
  • Peper en zout

Meer weten

Rijstpap op grootmoeders wijze

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 125 g Bosto rijst voor rijstpap
  • 3/4 liter melk
  • saffraan
  • Bruine suiker
  • snuifje zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Meer weten

Rijsttaart op grootmoeders wijze

Bereidingstijd: 85 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 170g Bosto rijst voor rijsttaart
  • 1 liter melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40g margarine
  • 2 eieren
  • Saffraan

Meer weten

Mujadara

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 zakje Bosto ‘Bruine rijst’
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • Zout en peper
  • 3 grote uien
  • ½ tl komijn (gemalen)
  • Snuifje cayennepeper
  • 1 tl kaneel
  • Handjevol pijnboompitten
  • 1 citroen
  • Optioneel: 1 à 2 lepels Griekse yoghurt
  • 50g voorgekookte linzen

Meer weten

Romige quinoa met appel en cranberry’s

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ½ vanillestokje
  • 300 ml volle melk of sojamelk
  • 200 g Bosto Quinoa wit
  • 100 g hazelnoten
  • 2 appels
  • 100 g gedroogde cranberry’s
  • 1 eetlepel gemalen kaneel

Meer weten