Scoor elke week met een gerecht op maat

Lunchsalade met quinoa en gezouten spek

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g pompoenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 150 g broccoli in kleine blokjes
  • 150 g Bosto 3 kleuren Quinoa, gekookt
  • 4 reepjes gezouten spek
  • 50 g granaatappelzaadjes
  • 20 g pistachenootjes
  • 1 kleine avocado
  • Waterkers- of preischeutjes
  • Olijfolie voor de salade
  • Citroensap
  • 2 eieren
  • Peterselie

Meer weten

Boerenkoolslaatje met quinoa, druiven en kip

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 builtje Bosto 3 kleuren Quinoa
  • 250 g boerenkool, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 gare kipfilets
  • 1 tros witte druiven
  • ½ rode ui
  • 100 ml citroensap
  • 150 ml olijfolie extra vergine
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • Peper en zout

Meer weten

Gevulde pompoen met Rode Quinoa

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pompoen
  • Olijfolie
  • 150 g Bosto Rode Quinoa
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 g feta
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 geraspte wortel
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 citroen
  • 1 Spaanse peper
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 2 lente-uitjes
  • Zeezout en zwarte peper
  • Een paar takjes tijm

Meer weten

Rode quinoa met geroosterde biet, zalm en sjalot

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 builtjes Bosto Rode Quinoa
  • 500 g gekookte bietjes
  • 200 g sjalotten
  • 300 g verse zalm
  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 sinaasappel
  • Verse koriander
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 bussel waterkers
  • Olijfolie

Meer weten

Italiaanse soep met bruine rijst en spelt

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 builtje Bosto Bruine Rijst en Spelt
  • 1 ½ liter kippenbouillon
  • 250 g verse spinazie
  • 150 g pecorino, fijn geraspt
  • 3 grote eieren, goed losgeklopt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Beetje citroensap

Meer weten

Kippenstoofpot met bruine rijst en linzen

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 builtjes Bosto Bruine Rijst met Linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote kip, in stukken
  • 4 teentjes look
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 tomaten in blokjes
  • 1 bokaal geroosterde paprika, uitgelekt
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 250 g diepvrieserwtjes
  • 150 g mascarpone
  • Peper en zout
  • Citroen

Meer weten

Sticky varkensribbetjes met ananas, bruine rijst en quinoa

Bereidingstijd: 2u30 à 1 nacht minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Bruine rijst en Quinoa
  • 2x 500 g varkensribbetjes
  • 3 el barbecue- of jerkkruiden
  • 600 ml ananassap
  • 5 el kandijsuiker
  • 4 el appelazijn
  • 1 limoen
  • 1 el zonnebloemolie of kokosolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 1 Spaanse peper
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 250 g verse ananas
  • Bosje koriander

Meer weten

Kipfilet met een kruidig korstje

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Bruine Rijst en Quinoa
  • 600 g kipfilet
  • 1 ei
  • 75 g bloem
  • 100 g panko broodkruim
  • 100 g Parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 50 g gemengde verse kruiden (peterselie/bieslook/rozemarijn)
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 400 g tomaten in blik
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl worcestersaus saus
  • Peper en zout

Meer weten

Gevulde tomaat met pesto en quinoa

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote tomaten, uitgelepeld
  • 4 el olijfolie
  • 1 ajuin in blokjes gesneden
  • 125 gram Bosto Brown Quinoa of Bosto Brown Rice + Quinoa
  • 210 gram bladspinazie
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • 4 tl groene pesto

Meer weten

Bruine rijst met spinazie en ricotta

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 tl olijfolie
  • 600 gram champignons (in schijfjes)
  • 500 gram bladspinazie
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram rode kidneybonen
  • 350 gram Bosto Brown Rice + Linzen voor een extra smaak
  • 75 gram parmezaan

Meer weten