Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Zonnige Zeevruchtenpaëlla

Ingrediënten

  • 250g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 750 g zeevruchten naar smaak: mosselen
  • inktvisringen
  • scampi’s of gewoon een zeevruchtenmengeling uit de diepvries
  • 1 tl kurkuma
  • 10-tal draadjes saffraan
  • 1 liter hete kippen- of visbouillon
  • Platte peterselie

Bereiding

  • Week de saffraan enkele minuten in een half glas koud water.
  • Pel de ui en de look en hak fijn. Snijd de paprika en wortel in fijne blokjes.
  • Doe de olijfolie in een brede antikleefpan of een echte paellapan en bak er de rijst in tot hij glazig ziet. Doe er nu de look, wortel, ui, en paprika bij en roerbak enkele minuten op een zacht vuur. Doe er de kurkuma en het paprikapoeder bij en laat enkele seconden meebakken.
  • Giet er het saffraanwater (inclusief saffraan) bij en laat pruttelen.
  • Nu mag er ¾ van de bouillon bij en laat je zachtjes pruttelen. Doe er na 15 minuutjes de zeevruchten bij en roer af en toe.
  • Als de rijst nog niet gaar is, maar de paella wordt te droog, voeg dan wat extra vocht toe van de resterende bouillon.
  • Breng op smaak met peper en zout en werk af met platte peterselie. Serveer meteen de zon op je bord.

Producten uit dit recept

Paella Arroz
Bereidingstijd: 15'
Bosto, arros bomba, paella, wereldrijst, bosto rijst
Paella Arroz Bomba
Bereidingstijd: 18'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!