« Terug naar overzicht

Wilde rijst Shakshuka

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 builtjes / 250 g Bosto wilde rijst
  • 2 ajuinen
  • 2 rode paprika's
  • 1 teen look
  • 1 chilipeper
  • 2 takken selder
  • 1 komijnpoeder
  • 4 eetlepels tomatenconcentraat
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 takken oregano
  • 2 takken tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 takken platte peterselie
  • 4 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiding

Bereiding:

  • Pel en snijd de ajuinen fijn en stoof ze aan in de olijfolie.
  • Schil de selder en verwijder de zaadlijsten uit de paprika. Snijd alles in blokjes.
  • Voeg de paprikablokjes, de selder en de chilipeper toe aan de ui. Pers het teentje look erbij en voeg de tijm, oregano en rozemarijn toe. Laat alles een 5 tal minuten verder stoven op een zacht vuur.
  • Voeg er het tomatenconcentraat aan toe en meng goed onder de groenten. Giet er dan de tomatenblokjes bij en kruid goed af met peper, zout en het komijnpoeder.
  • Voeg indien nodig een el suiker toe.
  • Laat alles onder een deksel nog 15 min. verder garen.
  • Kook ondertussen de rijst in gezouten kokend water. 
  • Haal het deksel van de pan en maak met de bolle kant van een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus. Breek boven elk kuiltje een ei en kruid ze met peper en zout.
  • Zet het deksel er terug op een laat de eitjes garen tot het eiwit gestold is.
  • Werk het gerecht af met gehakte platte peterselie en serveer met de wilde rijst.