Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Vol au vent met rijst

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 braad kip in stukken gesneden zonder vel
  • 1,5 l bouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 dl melk
  • peper

Bereiding

  • Kook de kip in de zacht kokende bouillon met het laurierblad gaar en laat afkoelen. Ontvet eventueel de bouillon.
  • Smelt de boter met de bloem en roer met de melk en enkele lepels bouillon tot een gladde saus.
  • Kruid met peper, nootmuskaat en citroen.
  • Verdeel het vlees in beetklare stukken en verwijder alle botten.
  • Doe het vlees bij de saus en laat op een zacht vuur opwarmen.
  • Kook de rijst beetgaar in kokend water en dien samen op.


Tip
Verse peterselie en kleine blokjes gestoomde wortelen zorgen voor een leuke kleurtoets in de saus.
Wil je de bouillon makkelijk ontvetten , zet hem dan enkele uren in de koelkast. Het vet zal bovenop de bouillon opstijven en zal makkelijk af te scheppen zijn.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!