« Terug naar overzicht

Vogelnestjes: gehaktballen met een hardgekookt eitje, tomatensaus en rijst

  Bereidingstijd : minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 400 g varkensgehakt
  • 4 hardgekookte eieren
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 el boter of olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 tl verse tijm
  • 4 takjes peterselie
  • peper & zout
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 el broodkruim
  • 2 el gehakte peterselie
  • ½ ei

Bereiding

  • Pel de eieren en de ui.
  • Snipper de ui en bak ze tot ze glazig is.
  • Voeg de tomaten en de kruiden toe. Laat 5 minuten zacht doorkoken.
  • Maak de paddenstoelen droog schoon. Snij ze in schijfjes en doe ze bij de saus.
  • Laat 5 tot 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het gehakt met het ei en de broodkruim tot een mooie egale massa.
  • Verdeel het gehakt in 4. Bedek elk ei met een laagje gehakt.
  • Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudgeel zien. Snij ze nadien in 2.
  • Bereid de Bosto cups in de microgolfoven, zoals aangegeven op de verpakking.
  • Draai ze om op de borden, zodat ze torentjes vormen. Strooi er peterselie en bieslook over.
  • Serveer de vogelnestjes met de saus en de rijst op borden. Werk af met peterselie.