« Terug naar overzicht

Veggie – Vegan Bulgur

  Bereidingstijd : 50 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 builtjes Bosto bulgur (150gr)
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 2 wortels
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 200 g haloumni
  • tijm
  • 1 bouillonblokje
  • 1 zakje taboulékruiden
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kuis en snijd de groenten in grove stukken, meng ze met de olijfolie en met de tijm. 
  • Schik ze op een ovenplaat en rooster ze gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
  • Kook ondertussen de bulgur zoals vermeld op de verpakking met de bouillon.
  • Meng nadien de bulgur met de taboulé kruiden. 
  • Snijd de haloumni in plakken en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze in een grilpan aan beide zijden. 
  • Giet de bulgur in een serveerschaal, schik er de geroosterde groenten op en de haloumni.
  • Werk af met verse koriander.