« Terug naar overzicht

Vegetarische spaghetti bruine rijst met edamame en cashewnoten

  Bereidingstijd : minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto spaghetti bruine rijst
  • 80 g edamameboontjes
  • 1 courgette
  • 2 sjalotten
  • 250 g kerstomaatjes
  • 20 rucola
  • 200 g groene asperges
  • 100 g parmezaan
  • 4 takken platte peterselie
  • 20 g cashewnoten
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 6 blaadjes basilicum

Bereiding

  • Pel en snijd de sjalotten in ringen.
  • Kuis de courgette en snijd ze in blokjes.
  • Stoof de sjalotten aan in olijfolie en voeg er de courgetteblokjes aan toe. Roerbak gedurende een 4 tal minuten en kruid goed af met peper en zout.
  • Snijd de kerstomaatjes in 2 en voeg ze toe aan de courgetteblokjes. Laat een 10 tal minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg oregano, platte peterselie, tijm en basilicum toe. Kruid goed af met peper en zout.
  • Schil de asperges en verwijder het onderste houterige deeltje. Snijd ze in stukken en stoom de asperges gaar.
  • Kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking en giet hem dan af. Meng er olijfolie onder en verdeel er dan de saus over. Schik er de groene asperges over en de edamame boontjes.
  • Werk af met rucola, parmezaanschilfers en grof gehakte cashewnoten