« Terug naar overzicht

Tomatensoep met bruine rijst en basilicum

  Bereidingstijd : minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • gekookte Bosto Brown150 g (= 60 g ongekookte rijst)
  • olijfolie2 eetlepels
  • gesnipperde ui1
  • fijngehakte knoflook1 teentje
  • tomaten in stukjes gesneden500 g
  • paprikapoeder2 theelepels
  • groentebouillon750 ml
  • verse basilicum10 g
  • bosuitje in dunne ringetjes gesneden1

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • Schep de tomaten en paprikapoeder erdoor en bak alles nog 2-3 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij en laat alles al 10-15 minuten zachtjes koken.
  • Houd wat basilicum bij voor de garnering, hak de rest van het basilicum heel fijn. Schep het fijngehakte basilicum en de ui-ringetjes door de gekookte rijst.
  • Pureer het tomatenmengsel met de staafmixer tot een gladde en licht gebonden soep. Voeg naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • Serveer de tomatensoep in diepe borden en schep in het midden een bergje met de basilicumrijst. Garneer met wat extra basilicum.

Tip

Maak deze soep in de winter met een blik tomaatstukjes.