« Terug naar overzicht

Tomatenrisotto met courgette en salami

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto Risotto- en paella rijst175 g
  • olijfolie,1 eetlepel
  • salamiworst van 250 g in dunne schijfjes gesneden½
  • gesnipperde ui1 kleine
  • courgette in blokjes gesneden½
  • rijpe cocktailtomaten in stukjes gesneden250 g
  • verse, fijngehakte rozemarijnnaaldjes1 eetlepel
  • vleesbouillon500 ml
  • rucolahandvol
  • Pecorino of andere oude kaas in schilfers geschaafd25 g

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de schijfjes salami knapperig bruin. Schep ze op een bordje.
  • Schep de ui en courgette door het bakvet en bak ze zachtjes glazig.
  • Schep er de tomaten met rozemarijn, wat zout en versgemalen peper door en bak de groenten 3-4 minuten met het deksel op de pan.
  • Roer de risottorijst door de groenten en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schenk de bouillon erbij en laat de rijst op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden. Roer regelmatig.
  • Serveer de risotto in warme, diepe borden.
  • Leg in het midden wat rucola en verdeel de schijfjes salami en kaasschilfers erover.

Tip

  • Deze risotto krijgt een Spaans tintje als je de salami vervangt door chorizo en de Pecorino door Manchego.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.