« Terug naar overzicht

Tomatenrisotto met courgette en salami

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 175 g Bosto Risotto- en paella rijst
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • ½ salamiworst van 250 g in dunne schijfjes gesneden
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • ½ courgette in blokjes gesneden
  • 250 g rijpe cocktailtomaten in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 500 ml vleesbouillon
  • handvol rucola
  • 25 g Pecorino of andere oude kaas in schilfers geschaafd

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de schijfjes salami knapperig bruin. Schep ze op een bordje.
  • Schep de ui en courgette door het bakvet en bak ze zachtjes glazig.
  • Schep er de tomaten met rozemarijn, wat zout en versgemalen peper door en bak de groenten 3-4 minuten met het deksel op de pan.
  • Roer de risottorijst door de groenten en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schenk de bouillon erbij en laat de rijst op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden. Roer regelmatig.
  • Serveer de risotto in warme, diepe borden.
  • Leg in het midden wat rucola en verdeel de schijfjes salami en kaasschilfers erover.

Tip

  • Deze risotto krijgt een Spaans tintje als je de salami vervangt door chorizo en de Pecorino door Manchego.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.