« Terug naar overzicht

Tiramisu van roomrijst

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 100 g Bosto Dessertrijst
  • ½ liter volle melk
  • 100 ml koffieroom
  • 1/2 vanillestokje
  • 40 g suiker
  • 8 speculaasjes
  • 1 zakje (ca. 50 g) amandelschaafsel
  • 50 g suiker
  • 1 el kaneelpoeder

Bereiding

  • Bereid de dessertrijst volgens het basisrecept ‘vanilleroomrijst’
  • Doe het amandelschaafsel in een droge pan en rooster het al schuddend lichtbruin.
  • Verbrokkel de speculaasjes, meng ze met bijna al het amandelschaafsel, de bruine suiker en het kaneelpoeder.
  • Schep in bekerglaasjes. Afwisselend een laagje roomrijst en een laagje speculaasmengsel. Eindig met roomrijst.
  • Strooi er het achtergehouden amandelschaafsel en wat kaneelpoeder over.

Vanilleroomrijst basisrecept