« Terug naar overzicht

Thaise curry van pompoen, sperzieboontjes en sojascheuten, met Thaise rijst

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto thaise rijst
  • 1 blik (400ml) kokosmelk
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 1 (ca. 1 kg) oranje pompoen geschild en in stukjes
  • 250 g gehalveerde sperziebonen
  • 1 tl suiker
  • ½ uitgeperste limoen
  • 250 g sojascheuten
  • 1 bosje grof gesneden, verse koriander

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de kokosmelk, voeg de currypasta toe en laat 2 min. koken.
  • Doe er 200 ml water bij, voeg de pompoen toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de pompoen in ca. 15 min. gaar worden.
  • Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe.
  • Breng op smaak met de suiker en het limoensap.
  • Schep vlak voor het serveren de sojascheuten erdoor en bestrooi met de koriander.
  • Verdeel de rijst over 4 kommen en serveer met de curry.

Tip
Graag spicy? Voeg een in dunne reepjes gesneden rode peper toe (verwijder de zaadlijsten).