« Terug naar overzicht

Teriyaki zalm met wokgroentjes en Bosto 1,5 minute Basmati

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto 1,5 minute Basmati
  • 4 zalmfilets
  • 2,5 cm fijn gesneden gember
  • 3 el sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el rijstazijn (mirin)
  • 1 zak wokgroenten
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • verse koriander
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Meng de gember met de sojasaus, rijstazijn en ahornsiroop. Leg de zalm erin en zorg dat hij mooi bedekt is. Laat 20 minuutjes marineren in de koelkast.
  • Zet een grote pan met wat arachideolie op het vuur en bak de zalm aan 1 kant. Hou de marinade bij. Draai de zalm na 3 minuten om en schep er de marinade over. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.
  • Laat een wok goed heet worden op het vuur, doe er de sesamolie in en roerbak de groentjes tot ze knapperig en gaar zijn.
  • Breng op smaak met 2 eetlepels sojasaus, de oestersaus, peper en zout.
  • Bereid de Bosto Basmati 1,5 minute rijst in de microgolfoven en serveer met watfijngesnipperde koriander.