« Terug naar overzicht

Take away salade

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 1 personen:

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Sap van ½ citroen
  • Peper
  • 1 portie Bosto Brown Basmati Microgolfrijst of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
  • 2 eetlepels granaatappelpitten
  • Enkele stronkjes broccoli
  • 4 eetlepels kikkererwten uit blik
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 gram feta
  • Een handvol jonge spinazieblaadjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Bereiding

Veel op de baan maar toch gezond eten? Dat kan!

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de broccoli.
  • Bak de kikkererwten in een pan met olie en breng op smaak met paprikapoeder (of andere kruiden naar keuze).
  • Rooster de pompoenpitten in een droge pan.
  • Neem een goed sluitende bokaal en maak laagjes in deze volgorde:
    • Yoghurt
    • Citroensap
    • Peper
    • Bosto Brown Basmati Microgolfrijst
    • Granaatappelpitten
    • Broccoli
    • Kikkererwten
    • Verkruimelde feta
    • Spinazie
    • Pompoenpitjes

Klaar om te smullen? Schud dan even met de bokaal zodat alle smaken goed vermengen.

PS: je kan gerust andere groenten gebruiken. Wees creatief met restjes maar hou altijd rekening met deze volgorde: dressing onderaan en fragiele groenten en krokante nootjes bovenaan.