Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Take away salade

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Sap van ½ citroen
  • Peper
  • 200g Bosto Brown Basmati voorgestoomde rijst of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
  • 2 eetlepels granaatappelpitten
  • Enkele stronkjes broccoli
  • 4 eetlepels kikkererwten uit blik
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 gram feta
  • Een handvol jonge spinazieblaadjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Bereiding

Veel op de baan maar toch gezond eten? Dat kan!

  • Bereid de voorgestoomde rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de broccoli.
  • Bak de kikkererwten in een pan met olie en breng op smaak met paprikapoeder (of andere kruiden naar keuze).
  • Rooster de pompoenpitten in een droge pan.
  • Neem een goed sluitende bokaal en maak laagjes in deze volgorde:
    • Yoghurt
    • Citroensap
    • Peper
    • Bosto Brown Basmati Microgolfrijst
    • Granaatappelpitten
    • Broccoli
    • Kikkererwten
    • Verkruimelde feta
    • Spinazie
    • Pompoenpitjes

Klaar om te smullen? Schud dan even met de bokaal zodat alle smaken goed vermengen.

PS: je kan gerust andere groenten gebruiken. Wees creatief met restjes maar hou altijd rekening met deze volgorde: dressing onderaan en fragiele groenten en krokante nootjes bovenaan.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!