« Terug naar overzicht

Tabouleh met lam en 3 kleuren Quinoa

  Bereidingstijd : minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto 3 kleuren quinoa200 g
  • kerstomaatjes, gehalveerd10
  • komkommer, ontpit, in blokjes1⁄2
  • lente-uitjes, fijngehakt 2
  • rozijnen4 el
  • rode ui, in fijne maantjes gesneden1⁄4
  • rode paprika, in blokjes gesneden1⁄2
  • klein blik kikkererwten1
  • feta100 g
  • sap van 1⁄2 citroen
  • lamskoteletjes600 g
  • teentjes look, geplet4
  • rozemarijn2 takjes
  • olijfolie5 el
  • volle yoghurt 150 g
  • citroensap1 el
  • fijngehakte munt1 el
  • peper en zout
  • optie: kaneel (zie tip)

Bereiding

  • Kruid de koteletjes met peper en zout. Doe de look, de rozemarijn en het vlees in een schaal. Bedek het vlees langs alle kanten met de marinade en laat minstens 30 minuten trekken.
  • Roer het citroensap, fijngehakte munt, peper en zout onder de yoghurt.
  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Giet af en maak los met een vork.
  • Roer de rest van de ingrediënten eronder, dek af en laat een uurtje staan.
  • Bak de koteletjes en serveer ze met de tabouleh en het yoghurtsausje.

Tip:

Als je het graag nog authentieker hebt, mag er een snufje kaneel bij de quinoa.