« Terug naar overzicht

Spaanse rijstschotel met chorizo en paprika

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Paella en risotto rijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g chorizo worst zonder vel in schijfjes gesneden
  • 1 witte ui in halve ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper zonder zaad en fijn gesneden
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 puntpaprika in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 750 ml kippenbouillon
  • 0,05 gram saffraan
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 5 eetlepels fijngehakte peterselie
  • zout en citroensap naar smaak

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en bak de worst, ui en knoflook kort.
  • Meng de courgette, puntpaprika, Spaanse peper en het paprikapoeder erdoor en bak het mee.
  • Meng er vervolgens de rijst goed door.
  • Schenk er langzaam de bouillon bij en roer af en toe. Laat het mengsel met het deksel op de pan 10 minuten garen.
  • Zet de hittebron uit en laat het gerecht afgesloten 1 minuut staan.
  • Breng op smaak met citroensap en zout en schep voor het serveren de olijven met de peterselie erdoor.

Tip
Voeg eventueel nog wat gekookte garnalen of mosselen toe.