Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Snelle varken stoofpotje met basmati en kurkuma

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Basmati
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 uien
  • olie
  • 600 g varkensstoofvlees
  • 2 dl kokosmelk
  • 3 eetlepels gemalen amandelen
  • currypoeder
  • ketjap ( zoete soja saus)
  • 2 courgetten

Bereiding

  • Kook de rijst beetgaar in water waaraan je de kurkuma hebt toegevoegd. Giet af en houd warm.
  • Snipper ondertussen de ui en stoof in een pan met wat olie . Voeg het vlees toe, laat aan alle kanten aanbakken en giet er dan de kokosmelk en het amandelpoeder bij en kruid met currypoeder en ketjap .
  • Dek af en laat 20 minuten stoven .
  • Snijd de courgetten in slierten met behulp van een dunschiller en stoom ze .
  • Dien het stoofpotje op met de rijst en de courgettes .


Tip
Een pittige pindasaus is hierbij een aanrader

Producten uit dit recept

Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'
Bio Basmati
Bereidingstijd: 10'
Basmati Extra Long Rice
Bereidingstijd: 10-12'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!