- 1 cup (200g) Bosto Wilde Rijst voor in de microgolf (of andere rijst naar keuze)
- 1 kipfilet in stukjes gesneden
- 1 aubergine, gewassen en in blokjes gesneden
- 1 zoete witte ui, versnipperd
- 1 takje platte peterselie
- 1 el sesamzaadjes
- 2 el sojasaus
- 2 el witte miso (of zoete miso)
- 80 ml Mirin (dit is Japanse kookwijn)
- 2 tl geroosterde sesamolie + 1 el sesamolie om in te bakken
- 1 rood of geel pepertje
Snelle sesam miso kip met nog snellere rijst

Bereidingstijd : 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding
- Meng de mirin, de sojasaus, de misopasta en de sesamolie tot een glad geheel en zet apart tot gebruik.
- Verhit de overige sesamolie in een pan met anti-aanbak laag en bak hierin de ui, aubergine en kip tot alles een korstje heeft. Dit duurt ongeveer 4 à 5 minuten. Voeg dan de sesam misosaus toe en laat 5 minuten pruttelen. Verwarm ondertussen de rijst en verdeel die over 2 borden.
- Schep het kipmengsel hierover en werk af met sesamzaadjes, de peper en peterselie.
Een recept voor Bosto door blogster Must be yummie.