- 1 cup Bosto 1,5 minute microgolfovenrijst
- 1½ eetlepels eetlepels neutrale olie
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 2 bosuitjes in stukken van 2 cm
- ½ rode peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes gesneden
- 75 g gehalveerde peultjes
- 100 ml romige kokosmelk
- 200 g zalmfilet zonder vel in blokjes gesneden
- 1 eetlepel grof gehakte basilicum
Snelle kokosrijst met zalmblokjes

Bereidingstijd : 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en doe er de knoflook, bos-ui, rode peper, paprika, peultjes en 2 eetlepels water bij.
- Roerbak 2 minuten tot de groenten iets zachter worden.
- Bereid de rijst in de microgolfoven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg na 2 minuten de stukjes zalm tussen de rijst.
- Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
- Serveer de kokosrijst in diepe borden en leg de stukjes zalm bovenop.
- Werk af met basilicum.
Tip
Extra pit nodig? Roer er 1-2 theelepels rode Thaise , Indiase currypasta of wat kerriepoeder door.