« Terug naar overzicht

Snelle kokosrijst met zalmblokjes

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto 1,5 minute microgolfovenrijst1 cup
  • eetlepels neutrale olie1½ eetlepels
  • fijngehakte knoflook1 teentje
  • bosuitjes in stukken van 2 cm2
  • rode peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes gesneden½
  • gehalveerde peultjes75 g
  • romige kokosmelk100 ml
  • zalmfilet zonder vel in blokjes gesneden200 g
  • grof gehakte basilicum1 eetlepel

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en doe er de knoflook, bos-ui, rode peper, paprika, peultjes en 2 eetlepels water bij.
  • Roerbak 2 minuten tot de groenten iets zachter worden.
  • Bereid de rijst in de microgolfoven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg na 2 minuten de stukjes zalm tussen de rijst.
  • Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • Serveer de kokosrijst in diepe borden en leg de stukjes zalm bovenop.
  • Werk af met basilicum.

Tip
Extra pit nodig? Roer er 1-2 theelepels rode Thaise , Indiase currypasta of wat kerriepoeder door.