« Terug naar overzicht

Snelle kipcurry met broccoli en amandelrijst

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 125 g Bosto Basmati rijst
  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • 200 g drooggedepte kipfiletblokjes
  • 4 el amandelschaafsel
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de broccoli 5 min. in ruim kokend water en laat uitlekken (of kook ze mee met het rijstbuiltje).
  • Rooster in een kleine braadpan of wok, op halfhoog vuur, het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin en strooi het op een schoteltje.
  • Kook het builtje Bosto Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in de braadpan en bak de kipblokjes rondom bruin in 5 min.
  • Voeg de ui toe en roerbak 3 min.
  • Voeg de currysaus en broccoli toe. Roer om, dek de pan af en stoof het samen nog 5 min.
  • Schep het amandelschaafsel door de rijst en serveer met de curry.

Tip
Hou je van zoet? Voeg een handje rozijnen toe aan de curry.