« Terug naar overzicht

Roomrijstijsjes met chocolade

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 375 g Boss Vanille (1/2 basisrecept)
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes chocoglazuur
  • neutrale bakolie

Bereiding

  • Bereid vanilleroomrijst volgens het basisrecept en laat het afkoelen.
  • Gebruik de helft voor 4-5 ijsjes.
  • Meng de suiker met 160 ml water, breng het op laag vuur al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost. Kook het op hoog vuur zonder roeren 1 min. door. Laat afkoelen.
  • Vet 4-5 ijslollievormpjes van 75 ml in met neutrale bakolie.
  • Schep de roomrijst en de suikersiroop in een beker en pureer het met de staafmixer zo glad en schuimig mogelijk.
  • Schenk de ijslollievormpjes vol met het roomrijstmengsel. Steek in elk een ijslolliestokje en zet ze 4-5 uur in de vriezer.
  • Leg een stuk bakpapier op een ijskoud diepvrieselement. Neem de ijsjes uit de vriezer, laat ze 5 min. op kamertemperatuur staan.
  • Smelt de chocoglazuur volgens de aanwijzingen en schenk het in een smal kommetje. Houdt dit warm en makkelijk vloeibaar in de pan met heet water.
  • Dompel een theedoek onder in heet water, knijp uit en wikkel de doek om de ijsvormpjes.
  • Trek de roomrijstijsjes voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op het bakpapier. Gebruik eventueel een scherp mesje om ze los te maken.
  • Dip de ijsjes in het warme chocoladeglazuur (dit stolt vrijwel direct). Leg ze terug op het ijselement, verpak ze na 5 min. in een diepvriesdoosje en zet ze terug in de vriezer. Of eet ze meteen op.

Vanilleroomrijst basisrecept

Tip
Chocoglazuur over? Maak er chocolademelk mee.