Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Romige curryrijstsoep

Ingrediënten

  • 100 g Bosto Basmatirijst
  • 4 eetlepels rijstolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje fijngehakt knoflook
  • ½ eetlepel vers geraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel madras currypoeder
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 oranje of rode paprika in reepjes van 1 cm breed gesneden
  • ½ fijngehakte rode peper zonder zaadjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes
  • 1 eetlepel geraspte limoenschil

Bereiding

  • Verwarm 2 eetlepels rijstolie in een soeppot en fruit de ui, knoflook, gember en het currypoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • Roer de rijst door het currymengsel en schenk de bouillon erbij.
  • Breng de bouillon al roerend aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is.
  • Verwarm intussen 2 eetlepels rijstolie in een pan en bak de repen paprika met de rode peper 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  • Roer de kokosmelk door de soep, breng alles opnieuw aan de kook en mix de soep met een staafmixer tot het geheel mooi glad is.
  • Voeg wat zout naar smaak toe.
  • Schep de curryrijstsoep in warme diepe borden.
  • Leg in elk bord een bergje paprikareepjes in het midden.
  • Strooi de korianderblaadjes en de geraspte limoenschil in de soep.

Tip

Voor een Thaise variant: vervang het currypoeder door rode of groene Thaise currypasta.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!