« Terug naar overzicht

Romige curryrijstsoep

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Basmatirijst100 g
  • rijstolie4 eetlepels
  • gesnipperde ui 1
  • fijngehakt knoflook1 teentje
  • vers geraspte gemberwortel½ eetlepel
  • madras currypoeder1 eetlepel
  • kippenbouillon1 liter
  • oranje of rode paprika in reepjes van 1 cm breed gesneden1
  • fijngehakte rode peper zonder zaadjes½
  • kokosmelk200 ml
  • verse korianderblaadjes2 eetlepels
  • geraspte limoenschil1 eetlepel

Bereiding

  • Verwarm 2 eetlepels rijstolie in een soeppot en fruit de ui, knoflook, gember en het currypoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • Roer de rijst door het currymengsel en schenk de bouillon erbij.
  • Breng de bouillon al roerend aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is.
  • Verwarm intussen 2 eetlepels rijstolie in een pan en bak de repen paprika met de rode peper 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  • Roer de kokosmelk door de soep, breng alles opnieuw aan de kook en mix de soep met een staafmixer tot het geheel mooi glad is.
  • Voeg wat zout naar smaak toe.
  • Schep de curryrijstsoep in warme diepe borden.
  • Leg in elk bord een bergje paprikareepjes in het midden.
  • Strooi de korianderblaadjes en de geraspte limoenschil in de soep.

Tip

Voor een Thaise variant: vervang het currypoeder door rode of groene Thaise currypasta.