« Terug naar overzicht

Roerei met tijm, kropsla en komkommer

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 6 snackkomkommers, in schijfjes
  • 1 zak kropsla (of botersla), gewassen
  • 50 g gemengde olijven zonder pit
  • 4 eetlepels slasaus of dressing
  • 8 eieren
  • 3 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 2 eetlepels olie
  • 100 g pitloze druiven, gehalveerd optioneel
  • 50 g fetakaas, verbrokkeld optioneel

Bereiding

  • Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Verdeel de tomaat en komkommer over de sla. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de olijven en slasaus erover.
  • Haal de blaadjes van de tijm. Klop de eieren los met 2 eetlepels water. Voeg zout, peper en de tijmblaadjes toe. Verhit de olie en voeg het eimengsel toe. Roerbak het ei op middelhoog vuur gaar.
  • Verdeel de Bosto Snelkookrijst over 4 diepe borden, schep het roerei erop. Schep de salade ernaast.

 

Tip: Schep de druiven door de gemengde salade en verdeel de fetakaas erover.