« Terug naar overzicht

Rode quinoa met geroosterde biet, zalm en sjalot

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 builtjes Bosto Rode Quinoa
  • 500 g gekookte bietjes
  • 200 g sjalotten
  • 300 g verse zalm
  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 sinaasappel
  • Verse koriander
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 bussel waterkers
  • Olijfolie

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water.
  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Pel de sjalotten en snij in vier. Doe ze in de ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Snij de zalm in hapklare brokken en doe samen met de rode biet bij de sjalotjes. Zet terug in de oven tot de zalm gaar is.
  • Meng de rode wijnazijn met wat olijfolie en roer er de lauwwarme quinoa onder.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en doe de helft bij de yoghurt en fijngehakte koriander. Doe er wat sinaasappelsap onder.
  • Verdeel de waterkers over een platte schaal, schep hierop de quinoa en werk af met de geroosterde bietjes, zalm en zeste. Serveer samen met de korianderyoghurt.