« Terug naar overzicht

Rode bietenschotel met witte vis en witte rijst

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto 1,5 minute Basmati600g (3 cups)
  • roomboter2 el
  • pangasius filet of tilapia filet in stukjes250 g
  • ui in ringen1
  • gare biet in blokjes3 stuks
  • komkommer zonder zaadjes en in blokjes1/2
  • wijnazijn2 el
  • zilveruitjes3 el
  • fijn gehakte dille3 el
  • zout, peper en citroensap naar smaak

Bereiding

  • Verhit boter in een pan en bak de vis gedurende 1 minuut. Neem hem vervolgens uit de pan en houd hem warm.
  • Bak in dezelfde pan de ui eerst en dan de komkommer en de biet.
  • Meng er de rijst goed door.
  • Schenk er langzaam de bouillon bij en roer af en toe. Laat de rijst opwarmen.
  • Voeg de wijnazijn, zilveruitjes, dille en de vis toe.
  • Zet het vuur uit en laat het gerecht nog 1 minuut nagaren.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer meteen.

Tip

Ook lekker met kabeljauw of zalmfilet