« Terug naar overzicht

Rode bietenschotel met witte vis en witte rijst

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 600g (3 cups) Bosto 1,5 minute Basmati
  • 2 el roomboter
  • 250 g pangasius filet of tilapia filet in stukjes
  • 1 ui in ringen
  • 3 stuks gare biet in blokjes
  • 1/2 komkommer zonder zaadjes en in blokjes
  • 2 el wijnazijn
  • 3 el zilveruitjes
  • 3 el fijn gehakte dille
  • zout, peper en citroensap naar smaak

Bereiding

  • Verhit boter in een pan en bak de vis gedurende 1 minuut. Neem hem vervolgens uit de pan en houd hem warm.
  • Bak in dezelfde pan de ui eerst en dan de komkommer en de biet.
  • Meng er de rijst goed door.
  • Schenk er langzaam de bouillon bij en roer af en toe. Laat de rijst opwarmen.
  • Voeg de wijnazijn, zilveruitjes, dille en de vis toe.
  • Zet het vuur uit en laat het gerecht nog 1 minuut nagaren.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer meteen.

Tip

Ook lekker met kabeljauw of zalmfilet