« Terug naar overzicht

Risottorijst met doperwtjes en gerookte kip

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 175 g Bosto Risotto en paella rijst
  • 1½ eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 150 g (diepvries) doperwten
  • 1 gele paprika in blokjes gesneden
  • kippenbouillon400 ml
  • 125 g gerookte kipfilet (heel)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse fijngehakte basilicum + losse blaadjes voor garnering

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en schep de ui, doperwten en paprika erdoor. Smoor de groenten 2-3 minuten met het deksel op de pan.
  • Schep de risottorijst door de groenten en roer de kippenbouillon erdoor. Laat de rijst in 4-5 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  • Verwarm intussen de kipfilet 2-3 minuten in de magnetron op 600 watt. Snijd de kipfilet schuin in dunne plakjes.
  • Roer de boter met de helft Parmezaanse kaas en het basilicum door de rijst en voeg zo nodig zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de risotto in warme, diepe borden.
  • Strooi er nog wat kaas over en leg de plakjes kipfilet met blaadjes basilicum erop.

Tip
Verrijk deze risotto met 2-3 artisjokharten in dunne partjes. Bak de stukjes artisjok mee met de groenten.