« Terug naar overzicht

Risottorijst met doperwtjes en gerookte kip

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto Risotto en paella rijst175 g
  • olijfolie1½ eetlepels
  • gesnipperde ui1
  • (diepvries) doperwten150 g
  • gele paprika in blokjes gesneden1
  • kippenbouillon400 ml
  • gerookte kipfilet (heel)125 g
  • roomboter1 eetlepel
  • versgeraspte Parmezaanse kaas25 g
  • verse fijngehakte basilicum + losse blaadjes voor garnering2 eetlepels

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en schep de ui, doperwten en paprika erdoor. Smoor de groenten 2-3 minuten met het deksel op de pan.
  • Schep de risottorijst door de groenten en roer de kippenbouillon erdoor. Laat de rijst in 4-5 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  • Verwarm intussen de kipfilet 2-3 minuten in de magnetron op 600 watt. Snijd de kipfilet schuin in dunne plakjes.
  • Roer de boter met de helft Parmezaanse kaas en het basilicum door de rijst en voeg zo nodig zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de risotto in warme, diepe borden.
  • Strooi er nog wat kaas over en leg de plakjes kipfilet met blaadjes basilicum erop.

Tip
Verrijk deze risotto met 2-3 artisjokharten in dunne partjes. Bak de stukjes artisjok mee met de groenten.