Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 4 dl groentebouillon
  • 3 kleine artisjok harten
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 50 g boter
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look . Snijd de champignons in plakjes.
  • Ontpit de tomaten en de paprika en snijd in kleine stukjes.
  • Stoof de ui met de look en de champignons in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg dan de tomaat en de paprika stukjes toe.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper. Voeg de in stukjes gesneden artisjokharten toe met de laatste lepel bouillon en roer voorzichtig om. Voeg er de boter en de kaas bij en laat 5 minuten rusten.
  • Werk af met de peterselie.


Tip:
Je kan eindeloos variëren met groenten . Let er wel op dat de stukjes groenten klein genoeg zijn om beetgaar te zijn.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!