« Terug naar overzicht

Risotto vegetarisch

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Risotto & Paella rice250 gr
  • uien2
  • look1 teentje
  • champignons250 g
  • rode paprika1
  • tomaten2
  • olijfolie2 eetlepels
  • witte wijn2 dl
  • groentebouillon4 dl
  • kleine artisjok harten3
  • geraspte Parmezaanse kaas6 eetlepels
  • gehakte peterselie4 eetlepels
  • boter50 gr
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look . Snijd de champignons in plakjes.
  • Ontpit de tomaten en de paprika en snijd in kleine stukjes.
  • Stoof de ui met de look en de champignons in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg dan de tomaat en de paprika stukjes toe.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper. Voeg de in stukjes gesneden artisjokharten toe met de laatste lepel bouillon en roer voorzichtig om. Voeg er de boter en de kaas bij en laat 5 minuten rusten.
  • Werk af met de peterselie.


Tip:
Je kan eindeloos variëren met groenten . Let er wel op dat de stukjes groenten klein genoeg zijn om beetgaar te zijn.