« Terug naar overzicht

Risotto vegetarisch

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Risotto & Paella rice
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 4 dl groentebouillon
  • 3 kleine artisjok harten
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 50 g boter
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look . Snijd de champignons in plakjes.
  • Ontpit de tomaten en de paprika en snijd in kleine stukjes.
  • Stoof de ui met de look en de champignons in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg dan de tomaat en de paprika stukjes toe.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper. Voeg de in stukjes gesneden artisjokharten toe met de laatste lepel bouillon en roer voorzichtig om. Voeg er de boter en de kaas bij en laat 5 minuten rusten.
  • Werk af met de peterselie.


Tip:
Je kan eindeloos variëren met groenten . Let er wel op dat de stukjes groenten klein genoeg zijn om beetgaar te zijn.