« Terug naar overzicht

Risotto met tomaten en zeevruchten

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Risotto & Paella rice
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • 5 dl groentebouillon
  • 600 g zeevruchten mengeling
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  • 1 tomaat
  • 50 g boter
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look.
  • Stoof ze in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Los de tomaten puree op in de wijn.
  • Giet de wijn bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper. Voeg de zeevruchten toe met de laatste lepel bouillon en roer voorzichtig om. Voeg er de boter en de bieslook aan toe en laat 5 minuten rusten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in partjes.
  • Schik op de borden en versier met een partje tomaat.


Tip:
Gebruik ook eens een beetje citroensap om de risotto op smaak te brengen.