« Terug naar overzicht

Risotto met spinazie en gorgonzola

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Risotto en paella rijst350 gram
  • boter1 klontje (40 gram
  • rode ui gepeld en gesnipperd1/2
  • ontdooide spinazie60 gram (3 eetlepels)
  • kippen- of groentebouillon1l
  • geraspte Parmezaanse kaas60 gram
  • verkruimeld gorgonzola100 gram
  • geroosterde pijnboompitjes2 eetlepels
  • gebakken uitjes2 eetlepels
  • zout en peper

Bereiding

  • Verhit de boter en bak de ui kort.
  • Voeg de rijst toe en laat hem 1 minuut mee bakken.
  • Meng er langzaam 1l bouillon, al roerend, door in twee keer.
  • Laat het mengsel zachtjes gedurende 10 minuten garen.
  • Meng er intussen de spinazie door en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg indien gewenst nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  • Meng de helft van de Parmezaanse kaas en gorgonzola door de rijst.
  • Serveer op de borden en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en de gebakken uitjes.

Tip

  • Vervang de pijnboompitjes door kleine stukjes walnoot.
  • Vervang de spinazie door een hand vol rauwe rucola.