« Terug naar overzicht

Risotto met spekjes en spinazie

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Risotto & Paella rice
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 200 g champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 4 dl groentebouillon
  • 250 g spekjes
  • 500 g vers spinazie
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g boter
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de uien en de look en snijd de champignons in plakjes.
  • Stoof de uien met de look en de champignons in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er de spinazie en de spekjes bij en roer tot de spinazie “gesmolten” is.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • Roer de boter en de kaas bij de risotto en laat 5 minuten rusten.


Tip:
Kook je de spekjes kort in water voor je ze bij de risotto doet dan zullen ze minder zout smaken.