« Terug naar overzicht

Risotto met salie, parmezaan, pompoenroomsaus, geroosterde pompoen en champignons

  Bereidingstijd : 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Risotto Arborio van Bosto
  • ½ butternut pompoen
  • 100 g boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 blaadjes salie (en nog een paar voor de afwerking)
  • 1 glas witte wijn
  • 2 l groentebouillon
  • 100 g Parmezaanse kaas (en wat extra voor te serveren)
  • Een groot handvol hazelnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de ui in stukjes en de butternut in dikke plakken.
  • Hak de look en de salie fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en hak de noten in kleine stukken.
  • Verwarm de bouillon in een kookpot.
  • Leg de plakken butternut op bakpapier op een kookplaat.
  • Meng de olijfolie met paprikapoeder, peper en zout en bestrijk de butternut met het mengsel. Zet 25 minuten in de oven.
  • Smelt 80 g boter op een middelhoog vuur in een sauspan. Fruit daar de ui, look en salie in.
  • Voeg de rijst toe en roer een paar minuten. Zet het vuur wat hoger en voeg de wijn toe.
  • Laat de wijn verdampen en voeg daarna al roerend een beetje bouillon toe. Wanneer deze geabsorbeerd is, voeg je nog een beetje bouillon toe. Stop niet met roeren. Herhaal deze handeling ongeveer 15 tot 20 minuten lang.
  • Zet de pot van het vuur wanneer de rijst klaar is en voeg er wat peper, Parmezaanse kaas en de rest van de in stukjes gesneden boter aan toe. Meng alles snel door elkaar.
  • Serveer met de plakjes butternut, de gehakte nootjes, een paar blaadjes salie en wat Parmezaanse kaas.

 

Een recept voor Bosto door Stoempitup