« Terug naar overzicht

Risotto met rode bietjes en doperwten

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Risotto en paella rijst300 g
  • olijfolie3 eetlepels
  • fijngesnipperde ui1
  • rauwe rode bietjes, geschild en in blokjes van ½ cm400 g
  • rode wijn150 ml
  • balsamico-azijn1 eetlepel
  • kruidenbouillon800 ml
  • grof gehakte hazelnoten100 g
  • diepvries doperwten200 g
  • fijngehakte peterselie2 eetlepels
  • zachte geitenkaas100 g
  • fijngeknipte bieslook1 eetlepel

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en bietblokjes 2-3 minuten op heel zacht vuur.
  • Doe de rijst erbij en bak alles al roerend tot de korrels roze kleuren.
  • Schenk de wijn en azijn erbij en bak de rijst zachtjes tot het vocht bijna verdampt is.
  • Schenk er dan de helft van de bouillon bij en kook de rijst en bietjes 15 minuten op zacht vuur. Roer regelmatig.
  • Voeg de resterende bouillon tijdens het koken scheut voor scheut toe.
  • Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en laat ze op een bordje wat afkoelen.
  • Schep na 15 minuten koken de doperwten, peterselie en de rest van de bouillon door de risotto en kook de risotto in nog 3-5 minuten.
  • Breng de risotto op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schep in warme diepe borden een bergje roze risotto en verdeel de hazelnoten, geitenkaas en bieslook erover.

Tip
Vervang de hazelnoten door gepelde pistachenootjes voor een extra groen accent.