« Terug naar overzicht

Risotto met parmaham en artisjok

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram Bosto Risotto- en paella rijst
  • 1 klontje (circa 40 gram) roomboter
  • 1 kleine gepelde en gesnipperde ui
  • ½ kleine stevige courgette in blokjes gesneden
  • 0,05 gram saffraandraadjes
  • 1l vleesbouillon
  • 100 gram Parmaham in stukjes gesneden
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 artisjok (harten) in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels room
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • zout en peper

Bereiding

  • Voeg de rijst en saffraan toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schenk er 1l bouillon al roerend bij, in twee keer. Laat zachtjes 10 minuten garen.
  • Breng de  risotto op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  • Schep de ham, de helft van de Parmezaanse kaas, de artisjokken en room door de rijst.
  • Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en de bosuitjes.

Tip

Vervang de Parmaham door stukjes gekookte ham of stukjes chorizo worst.