« Terug naar overzicht

Risotto met pancetta

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Risotto & Paella rice250 gr
  • uien2
  • look1 teentje
  • olijfolie2 eetlepels
  • witte wijn2 dl
  • groentebouillon4 dl
  • pancetta400 g
  • rozemarijnenkele takjes
  • geraspte Parmezaanse kaas6 eetlepels
  • boter50 g
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de uien en de look.
  • Stoof de uien met de look in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • Bak de pancetta krokant in een pan zonder vet toe te voegen met de gehakte rozemarijn.
  • Roer de pancetta bij de risotto met de boter en de kaas en laat 5 minuten rusten.


Tip:
Pancetta kan best zout zijn. Gebruik daarom zoutarme bouillon.