« Terug naar overzicht

Risotto met pancetta

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Risotto & Paella rice
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 4 dl groentebouillon
  • 400 g pancetta
  • enkele takjes rozemarijn
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g boter
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de uien en de look.
  • Stoof de uien met de look in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • Bak de pancetta krokant in een pan zonder vet toe te voegen met de gehakte rozemarijn.
  • Roer de pancetta bij de risotto met de boter en de kaas en laat 5 minuten rusten.


Tip:
Pancetta kan best zout zijn. Gebruik daarom zoutarme bouillon.