« Terug naar overzicht

Risotto met gerookte zalm en courgette

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram Bosto Risotto- en paella rijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 stevige courgette in blokjes gesneden
  • 1l vis- of groentebouillon
  • 75 gram (diepvries) doperwten (3 eetlepels)
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram gerookte zalm in stukjes
  • 3 eetlepels room,
  • 2 -3 eetlepels gehakte dille
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de olie en bak de courgetteblokjes kort.
  • Voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng er 1l bouillon in twee keer, al roerend door en laat zachtjes 10 minuten garen.
  • Voeg de doperwten, de bosui en de risotto toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg eventueel nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  • Meng de helft van de Parmezaanse kaas, de zalm en de room door de rijst.
  • Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en met dille.

Tip

  • Ook lekker met enkele druppels citroensap.
  • Vervang de courgette eens door venkelblokjes.