« Terug naar overzicht

Risotto met gerookte zalm en courgette

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Risotto- en paella rijst350 gram
  • olijfolie3 eetlepels
  • stevige courgette in blokjes gesneden1/2
  • vis- of groentebouillon1l
  • (diepvries) doperwten (3 eetlepels)75 gram
  • bosuitje in ringetjes gesneden1
  • geraspte Parmezaanse kaas60 gram
  • gerookte zalm in stukjes100 gram
  • eetlepels room,3
  • gehakte dille2 -3 eetlepels
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de olie en bak de courgetteblokjes kort.
  • Voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng er 1l bouillon in twee keer, al roerend door en laat zachtjes 10 minuten garen.
  • Voeg de doperwten, de bosui en de risotto toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg eventueel nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  • Meng de helft van de Parmezaanse kaas, de zalm en de room door de rijst.
  • Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en met dille.

Tip

  • Ook lekker met enkele druppels citroensap.
  • Vervang de courgette eens door venkelblokjes.