« Terug naar overzicht

Risotto met erwtjes en zalm

  Bereidingstijd : 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300g Bosto Risotto Arborio
  • 150g erwtjes (vers of diepvries)
  • 2 sjalotten
  • 600ml bouillon (kip of groente)
  • 1 teentje look
  • 100g spinazie
  • 40g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 2el ricotta
  • 4 zalmfilets
  • Peper en zout
  • Olijfolie/margarine/boter

Bereiding

Het leuke aan een risotto is dat je volop kan spelen met de seizoensingrediënten, smaken en kruiden en dat hij weinig werk of tijd vraagt. Ideaal dus voor tijdens de werkweek!

  • Begin met het blancheren van de erwtjes. Breng hiervoor water met een snuifje zout aan de kook en blancheer de erwtjes ongeveer 3min. Giet af, spoel onder koud water en zet even opzij.
  • Pel de ui en look en hak fijn. Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie of margarine/boter. Stoof hierin de ui en look mooi glazig. Laat de ui niet bruin worden. Roer daarom regelmatig.
  • Voeg de risottorijst toe, roer heel kort en laat 1min meebakken. Giet dan de bouillon bij de rijst, roer heel kort en breng aan de kook. Als dit eenmaal kookt, zet het vuur zacht, het deksel op de pot en laat ongeveer 15min zachtjes sudderen zodat de rijst het vocht kan opnemen.
  • Ondertussen kan je de zalm in de oven bakken: verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en overgiet met een beetje olijfolie. Bak de zalm ongeveer 15min in de oven.
  • Maak ondertussen de erwtenpuree. Doe 2/3 van de erwten in een blender samen met de spinazie, Parmezaanse kaas, sap van een halve citroen, een scheutje water, peper en zout. Mix tot een puree.
  • Als de risottorijst al het vocht heeft opgenomen, voeg dan de erwtenpuree en de ricotta toe. Meng goed. Breng op smaak met citroensap en eventueel nog wat peper en zout.
  • Serveer de risotto met de zalm.

 

Smakelijk

Een recept voor Bosto door blogster Elienscuisine