« Terug naar overzicht

Risotto met champignons en erwtjes

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Risotto & Paella rice
  • 1 ui
  • 2 takken witte selder
  • 150 g bruine champignons
  • 2 eetlepels olie
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl groentebouillon
  • 150 g erwtjes
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui .
  • Snijd de champignons in plakjes en de selder in kleine stukjes.
  • Stoof ze samen in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • Voeg er de erwtjes bij met de laatste lepels bouillon.
  • De risotto is gaar als hij smeuïg is. Voeg er dan de boter bij , roer om en laat 5 minuten rusten.


Tip:
Je kan deze risotto afwerken met kaas.