« Terug naar overzicht

Risotto klassiek

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Risotto & Paella rice250 gr
  • uien2
  • look1 teentje
  • olijfolie2 eetlepels
  • witte wijn2 dl
  • groentebouillon5 dl
  • boter50 gr
  • versgemalen Parmezaanse kaas60 g
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look.
  • Stoof ze samen in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • De risotto is gaar als hij smeuïg is. Voeg er dan de boter bij , roer om en laat 5 minuten rusten.
  • Serveer en werk af met de kaas.


Tip:
Risotto is het lekkerst als je een smaakvolle bouillon gebruikt zonder dat die te overheersend smaakt.