« Terug naar overzicht

Rijsttaart

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 250g Bosto Rice Flakes
  • 1 kant en klare bladerdeeg taart bodem
  • 1,5l melk
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 snuifjes saffraan
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels suiker

Bereiding

  • Bak de taartbodem blind gedurende 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven .
  • Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker en de saffraan en voeg de Rice Flakes toe.
  • Laat een 6 tal minuten zacht garen en roer regelmatig om.
  • Klop ondertussen de eigelen schuimig op met de suiker. Klop de eiwitten apart op tot sneeuw.
  • Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
  • Roer er dan eerst de eigelen onder en schep er nadien de eiwitten voorzichtig bij.
  • Giet in de taart bodem en laat nog 15 minuten in de oven garen .