Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijsttaart

Ingrediënten

  • 250g Bosto Rice Flakes
  • 1 kant-en-klare bladerdeeg taartbodem
  • 3 eieren
  • 1l melk
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 snuifjes saffraan
  • 4 eetlepels suiker

Bereiding

  • Bak de taartbodem blind gedurende 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven .
  • Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker en de saffraan en voeg de Rice Flakes toe.
  • Laat een 6 tal minuten zacht garen en roer regelmatig om.
  • Klop ondertussen de eigelen schuimig op met de suiker. Klop de eiwitten apart op tot sneeuw.
  • Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
  • Roer er dan eerst de eigelen onder en schep er nadien de eiwitten voorzichtig bij.
  • Giet in de taart bodem en laat nog 15 minuten in de oven garen .

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!