« Terug naar overzicht

Rijsttaart met bruine suiker en amandelen

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 8 personen:

  • Bosto Rice Flakes125 g
  • melk 75 cl
  • vanille suiker 1 zakje
  • saffraan 1 snuifje
  • eieren 2
  • bruine suiker 125 g
  • bloem 75 g
  • gemalen amandelen 50 g
  • boter 125 g
  • kaneel
  • hele gepelde amandelen 3 eetlepels

Bereiding

  • Breng de melk aan de kook met de suiker en de saffraan . Voeg er de Rice Flakes bij en laat een 6 tal minuten zachtjes sudderen.
  • Klop ondertussen de eigelen licht schuimig met de bruine suiker.
  • Voeg er de bloem en de gemalen amandelen bij en roer er dan de gesmolten boter bij. Kruid met kaneel .
  • Meng met de ondertussen lichtjes afgekoelde rijstpap .
  • Klop de eiwitten stevig op en spatel ze onder de bereiding.
  • Giet in een beboterde springvorm .
  • Schuif de taart in de op 180° graden voorverwarmde oven en laat 45 minuten garen.
  • Grill de hele amandelen in een pan zonder vetstof en verdeel ze over de taart.


Tip
Deze taart is het lekkerst als je ze een dag laat rusten