« Terug naar overzicht

Rijsttaart met amandelkoekjes

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 8 personen:

  • Bosto Rice Flakes 250 g
  • kant-en-klare bladerdeeg taartbodem 1
  • melk 1,5 l
  • vanillesuiker 2 zakjes
  • saffraan 2 snufjes
  • eieren 3
  • suiker 4 eetlepels
  • amandelkoekjes100 g

Bereiding

  • Bak de taartbodem blind gedurende 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven .
  • Breng de melk aan de kook met de vanille suiker en de saffraan en voeg de Flakes toe.
  • Laat een 6 tal minuten zacht garen en roer regelmatig om.
  • Klop ondertussen de eigelen schuimig op met de suiker. Klop de eiwitten apart op tot sneeuw.
  • Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
  • Roer er dan eerst de eigelen onder en schep er nadien de eiwitten voorzichtig bij.
  • Verkruimel de koekjes grof en meng ze met de rijstbereiding
  • Giet in de taartbodem en laat nog 20 minuten in de oven garen .


Tip
Geraspte appelsienschil en een beetje appelsiensap zijn ook goede smaakmakers .