« Terug naar overzicht

Rijstschotel met broccoli en runderreepjes

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 125 g Bosto Thai (1 zakje)
  • 300 g dunne lende (of biefstuk naar keuze)
  • 1 el + 1 tl maïszetmeel (bindmiddel)
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 150 ml runderbouillon
  • 1/2 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 80 ml (lichte) sojasaus
  • 1 tl oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 60 g bruine suiker
  • verse peterselie
  • sesamzaadjes
  • peper, zout, arachideolie

Bereiding

Als het van snel, gemakkelijk en lekker moet zijn, dan is rijst je beste vriend.
As Cooked by Ginger nam de ‘Thaï Jasmin rice’ van Bosto voor dit gerechtje. Tien minuutjes koken en je hebt sticky rijst met een Thais aroma op je bord liggen. Ideaal voor bij curry’s, maar je kan er ook een snelle broccolischotel met runderreepjes bij maken. Zei er iemand sojasaus? Hmmm!

  • Breng water aan de kook voor de rijst
  • Snijd de biefstuk in reepjes en doe ze in een kommetje. Kruid met peper en voeg de eetlepel maïszetmeel toe en meng. Zet apart.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Versnipper de rode peper en de gember.
  • Doe het zakje rijst in het kokende water en kook 10 minuten.
  • Verhit een flinke scheut arachideolie in een wokpan. Bak het vlees er enkele minuten in aan. Wanneer het vlees aangekorst is, mag je het er weer uithalen. Dan voeg je een klein scheutje extra arachideolie toe en voeg je meteen de rode peper en gember toe. Na een minuutje mag de broccoli erbij. Kruid met peper en bak enkele minuten aan. Dan mag de runderbouillon erbij. Laat een kleine 10 minuten koken op middelmatig vuur.
  • Ondertussen meng je de sojasaus, oestersaus, vissaus en bruine suiker. Meng er 1 tl maïszetmeel onder. Giet het vervolgens bij de broccoli en voeg ook het vlees terug toe. Laat vijf minuten opkoken en indikken.
  • Giet de rijst af en haal deze uit het zakje.
  • Verdeel de rijst en de broccolischotel over twee borden en werk af met verse peterselie en sesamzaadjes.

Een recept voor Bosto door blogster As Cooked by Ginger