« Terug naar overzicht

Rijstsalade met spekjes, erwtjes en verse kruiden

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Snelkookrijst 250 g
  • groentebouillon 1 blokje
  • erwtjes 150 g
  • spekjes 150 g
  • olijfolie 4 eetlepels
  • balsamiek azijn 1 eetlepel
  • zachte mosterd 1 eetlepel
  • peper
  • gehakte verse tuinkruiden 2 eetlepels

Bereiding

  • Kook de rijst in de bouillon en voeg de erwtjes toe net voor het afgieten. Laat het water terug aan de kook komen en giet af. Laat in een ruime schaal afkoelen.
  • Bak de spekjes krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Maak een saus van de azijn, de olie, de kruiden, de mosterd en de peper .
  • Meng de spekjes en de saus met de rijst en dien op.


Tip
Deze salade is lekker bij de barbecue of met een stukje gestoomde vis.