Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijstsalade met soja

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Brown
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 wortelen
  • enkele blaadjes Chinese kool
  • 150 g sojascheuten
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • wasabi
  • peper

Bereiding

  • Kook de rijst in de bouillon en giet af. Laat in een ruime schaal afkoelen .
  • Schraap de wortelen en snijd ze in zeer fijne julienne
  • Snipper de Chinese kool ook zeer fijn en meng ze dan met de sojascheuten en de wortelen .
  • Roer de sesamolie en de sojasaus samen met de wasabi tot een pittig sausje en meng dat met de rijst.
  • Schik de rijst op een schotel en werk af met de groenten


Tip
Je kan in deze salade ook andere groenten gebruiken . Gebruik eventueel een dunschiller om ze zeer fijn te versnijden.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!