« Terug naar overzicht

Rijstsalade met gerookte zalm

  Bereidingstijd : 50 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g (= 75 g ongekookte rijst) gekookte Bosto rijst
  • 1 kleine komkommer
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 3 eetlepels verse fijngehakte dille
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
  • 40 g veldsla
  • 100 g gerookte zalm in brede repen gesneden

Bereiding

  • Snijd de komkommer (met schil) in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de stukken komkommer eerst in lange repen en daarna in blokjes.
  • Roer in een schaal de mayonaise met het citroensap, wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • Schep de gekookte rijst erdoor.
  • Voeg 2 eetlepels dille met de bosui en komkommer toe en meng alles door elkaar.
  • Laat de rijstsalade minstens 30 minuten op smaak komen.
  • Verdeel de veldsla op borden en maak in het midden een torentje met de rijstsalade.
  • Drapeer de repen zalm op de rijst en strooi er nog wat dille over.

Tip

Als lunchgerecht of ’s zomers bij de barbecue is dit een heerlijke salade. Snijd de zalm dan in kleine reepjes en schep ze door de salade.