« Terug naar overzicht

Rijstsalade met cashewnoten

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 450 g Bosto Thaise rijst
  • 150 g rettich (witte zomerrammenas)
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2-3 eetlepels sesamolie
  • 3 bosuitjes in heel dunne ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 75 g verse panklare spinazie
  • 75 g grof gehakte gezouten cashewnoten

Bereiding

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de rettich met een dunschiller en rasp het stuk op een mandolineschaaf of grove rasp in dunne reepjes.
  • Doe de rijst in een kom en schep de azijn en sesamolie met wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • Schep dan de rettich, bosui en koriander erdoor.
  • Verdeel de spinazie over een platte schaal en schep de rijstsalade in het midden.
  • Strooi de cashewnoten erover.