« Terug naar overzicht

Rijstsalade met aubergine en kippenballetjes

  Bereidingstijd : 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 vers groen pepertje
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 4 eetlepels olie
  • peper
  • 2 limoenen
  • 500 g kant en klare kippenballetjes

Bereiding

  • Ontpit het pepertje en snipper het fijn.
  • Kook de rijst in de bouillon met het pepertje en giet af. Laat in een ruime schaal afkoelen.
  • Snijd ondertussen de aubergine en courgette in stukjes maar meng ze niet .
  • Snipper de ui en stoof in de olie aan.
  • Voeg er de aubergine bij en roerbak 6 minuten.
  • Voeg dan de courgette toe en roerbak 2 minuten . Kruid met peper .
  • Meng bij de rijst en kruid met limoensap en kruid eventueel bij met peper .
  • Werk de salade af met de balletjes.


Tip
Maak je zelf kippenballetjes haal ze dan liefst rauw door bloem en bak ze in een beetje olie goudgeel. Je kan ze uiteraard ook koken in een beetje bouillon maar knapperig zijn ze bij deze salade lekkerder.