Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijstsalade met asperges, jonge ui en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel balsamiek azijn
  • 1 pak groene asperges
  • 250 g champignons
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 tomaten
  • 1 pakje jonge ui
  • peper
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Kook de rijst in de bouillon en giet af. Laat in een ruime schaal afkoelen en giet er dan de olie en de azijn over en meng .
  • Stoom ondertussen de groene asperges beetgaar en snijd ze in beetklare stukjes
  • Snijd de champignons in schijfjes en besprenkel ze met citroensap
  • Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Snijd de jonge ui in ringetjes .
  • Meng de groenten met de rijst en proef na op peper en zout.
  • Werk af met de kaas .


Tip
Snijd met behulp van een dunschiller een stuk Parmezaanse kaas in grove krullen .

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!