« Terug naar overzicht

Rijstsalade met asperges, jonge ui en Parmezaanse kaas

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Snelkookrijst 250 g
  • groentebouillon 1 blokje
  • olie 4 eetlepels
  • balsamiek azijn 1 eetlepel
  • groene asperges 1 pak
  • champignons 250 g
  • sap van 1/2 citroen
  • tomaten 2
  • jonge ui 1 pakje
  • peper
  • Parmezaanse kaas 50 g

Bereiding

  • Kook de rijst in de bouillon en giet af. Laat in een ruime schaal afkoelen en giet er dan de olie en de azijn over en meng .
  • Stoom ondertussen de groene asperges beetgaar en snijd ze in beetklare stukjes
  • Snijd de champignons in schijfjes en besprenkel ze met citroensap
  • Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Snijd de jonge ui in ringetjes .
  • Meng de groenten met de rijst en proef na op peper en zout.
  • Werk af met de kaas .


Tip
Snijd met behulp van een dunschiller een stuk Parmezaanse kaas in grove krullen .