« Terug naar overzicht

Rijstsalade met asperges, jonge ui en Parmezaanse kaas

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel balsamiek azijn
  • 1 pak groene asperges
  • 250 g champignons
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 tomaten
  • 1 pakje jonge ui
  • peper
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Kook de rijst in de bouillon en giet af. Laat in een ruime schaal afkoelen en giet er dan de olie en de azijn over en meng .
  • Stoom ondertussen de groene asperges beetgaar en snijd ze in beetklare stukjes
  • Snijd de champignons in schijfjes en besprenkel ze met citroensap
  • Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Snijd de jonge ui in ringetjes .
  • Meng de groenten met de rijst en proef na op peper en zout.
  • Werk af met de kaas .


Tip
Snijd met behulp van een dunschiller een stuk Parmezaanse kaas in grove krullen .